Dla mediów

Dla mediów

Kontakt dla mediów

Monika Młynarczyk
kierownik ds. komunikacji marketingowej i fundraisingu
882 099 308

Zapisz się do bazy mediów, jeśli chcesz od nas otrzymywać komunikaty dla prasy:


Zupa Disco_Banki Zywnosci i Erasmus Plus_04.09[2].docx

20-lecie Federacji Polskich Banków Żywności_press info.docx

MOST_press info_5.07.docx

Podsumowanie działań BŻ_ info prasowe_2017.docx

Niecodzienny napad na bank_ przekaż nam swój 1% podatku.docx

Wielkanocna Zbiórka Żywności 2017-_podsumowanie.docx

WIELKANOCNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI_ info prasowe_2017.docx

W dobrej kuchni nic się nie zmarnuje.png

Pozysk w 2016.png

Raport Szkoła Niemarnowania jedzenia 2016_część 2.pdf

20 lat FPBŻ.png


Najnowsze aktualności dla mediów: 

Warszawa, dnia 04 września 2017 r.   

Zupa Disco. Banki Żywności na Warszawskim Festiwalu Kulinarnym

Zupa Disco odbędzie się podczas Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego w dniu 10 września w godz. 17-19 w Ogrodach Botanicznych UW. "Effect - Zupa Disco" to pomysł zaczerpnięty z Londynu. Polega na wspólnym gotowaniu prostego dania z produktów, które udało się uchronić przed zmarnowaniem. Organizatorem wydarzenia jest Federacja Polskich Banków Żywności. 


Zupa Disco_Banki Zywnosci i Erasmus Plus_04.09[2].docx

Warszawa, dnia 24 maja 2017 r.

Łączą, by się dzielić. Federacja Polskich Banków Żywności kończy 20 lat!

Od ponad 20 lat Banki Żywności ratują żywność przed zmarnowaniem, edukują i uczą szacunku do żywności. Inspirują ludzi, firmy i inne organizacje do walki o wspólne dobro. Do tej pory Banki Żywności przekazały łącznie 758 tys. ton żywności o wartości ponad 2 mld złotych. Dzięki temu 1,5 mld posiłków trafiło do osób najbardziej potrzebujących.



20-lecie Federacji Polskich Banków Żywności_press info.docx

Warszawa, dnia 7 marca 2017 r.

Banki, które nie obracają pieniędzmi tylko żywnością.

Banki Żywności są jedynymi bankami w Polsce, które nie obracają pieniędzmi tylko żywnością. Ich misją jest ratowanie żywności przed zmarnowaniem oraz wsparcie żywnością najbardziej potrzebujących. Znane są już najnowsze dane dotyczące skali pomocy i działań Banków Żywności w roku 2016. Pozyskano 2 razy więcej żywności od producentów i 3 razy więcej od dystrybutorów.



Podsumowanie działań BŻ_ info prasowe_2017.docx

Pozysk w 2016.png


FAQ, najważniejsze informacje dla dziennikarzy: