15 sierpnia 2017

Program Nie marnuj jedzenia

Celem projektu jest podniesienie świadomości konsumentów, przedstawicieli branży spożywczej oraz administracji publicznej na temat ekologicznych skutków, jakie niesie za sobą marnowanie żywności.

Efekty projektu:

  • Przeprowadzenie kampanii ma zaowocować zmniejszeniem skali marnowania żywności przez konsumentów i branżę spożywczą, a jednym z elementów jej realizacji będzie promocja racjonalnego wykorzystywania żywności;
  • Federacja Polskich Banków Żywności pobudzenie aktywności obywatelskiej i instytucjonalnej w celu wdrożenia systemowych rozwiązań w zakresie ograniczania marnowania żywności;
25 kwietnia 2018

Budowa współpracy z sieciami handlowymi w Europie Środkowej

Projekt “Bank pomysłów związanych z przeciwdziałaniem marnowania żywności – jak zwiększyć efektywność współpracy z sieciami handlowymi?” jest już w połowie realizacji. 4 partnerów reprezentujących... czytaj dalej

24 listopada 2017

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa

Banki zrzeszone w Federacji Polskich Banków Żywności przekazują pomoc żywnościową poprzez swoje organizacje partnerskie w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa, współfinansowanego ze środków Unii... czytaj dalej

Zobacz wszystkie projekty