Bezy
Lista składników: białka cukier ( 50 g cukru na każde białko) szczypta soli łyżeczka soku z cytryny... czytaj dalej
Płatki owsiane i szałwię wsypuję do rondelka. Podprażam delikatnie, zalewam wodą, gotuję około 5-10 minut i odstawiam pod przykryciem. Na małej patelni rozgrzewam masło klarowane i podprażam na nim orzechy ze szczyptą wędzonej soli. Awokado obieram ze skórki. Do niewielkiej miseczki lub talerza nakładam ugotowaną owsiankę, dodaję orzechy z masłem, awokado, świeże zioła, sos sojowy i doprawiam całość pieprzem.
Przepis pochodzi z bloga Qmam Kaszę, opublikowany za zgodą autorki.
Lista składników: białka cukier ( 50 g cukru na każde białko) szczypta soli łyżeczka soku z cytryny... czytaj dalej
Lista składników: 2 kromki ulubionego pieczywa warzywa z rosołu – seler, por, cebula, pietruszka pół... czytaj dalej
Dowiesz się, jak nie marnować jedzenia oraz w jaki sposób działają Banki Żywności.
Ratujemy żywność i przekazujemy ją potrzebującym.
Zapisz się na newsletter