Bezy
Lista składników: białka cukier ( 50 g cukru na każde białko) szczypta soli łyżeczka soku z cytryny... czytaj dalej
Kaszę wymieszać z mlekiem, dodać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon. Zmiskować. Jabłko pokroić w kostkę. Wmieszać do ciasta. Na patelni rozgrzać olej. Na gorącym układać po łyżce ciasta. Smażyć z obu stron na małym ogniu przez kilka minut do zarumienienia.
Przepis pochodzi z książki „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku” Sylwii Majcher, opublikowany za zgodą autorki.
Lista składników: białka cukier ( 50 g cukru na każde białko) szczypta soli łyżeczka soku z cytryny... czytaj dalej
Lista składników: 2 kromki ulubionego pieczywa warzywa z rosołu – seler, por, cebula, pietruszka pół... czytaj dalej
Dowiesz się, jak nie marnować jedzenia oraz w jaki sposób działają Banki Żywności.
Ratujemy żywność i przekazujemy ją potrzebującym.
Zapisz się na newsletter