Najczęściej Marnowane Produkty
Jakie są najczęściej marnowane produkty? Owoce i warzywa – To najczęściej wyrzucana żywność. Najczęściej psują się, ponieważ kupujemy ich za dużo lub niewłaściwie przechowujemy. Pieczywo i wypieki –... czytaj dalej
Banki Żywności biorące udział w programie Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 Podprogram 2023 prowadzą cykl szkoleń z zakresu obsługi programu i jego wymogów. Kolejne takie szkolenie odbyło się w Elblągu.
Banki Żywności biorące udział w programie Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 Podprogram 2023 już w ubiegłym roku rozpoczęły cykl szkoleń z zakresu obsługi programu i jego wymogów dla Banków Żywności m.in. w Poznaniu, Olsztynie i Poznaniu. Kolejne takie szkolenie w 2024 roku odbyło się 25 stycznia w Elblągu. Następne planowane są w Lublinie, Ostrowcu Świętokrzyski, Gorzowie Wielkopolskimi i Szczecinie w marcu i kwietniu br. Po szczegółowe informacje zapraszamy na stronę programu: www.fepz.bankizywnosci.pl
Banki Żywności realizują program Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 Podprogram 2023, który jest współfinasowany z Europejskiego Funduszu Społecznego+.
Program realizowany jest w okresie 09.2023-11.2024. Dystrybucja artykułów spożywczych do osób potrzebujących planowana jest w okresie 04-11.2024
Cel programu:
Zadania i działania realizowane w programie:
Grupa docelowa:
Przewidziane efekty i rezultaty:
Wartość projektu: zostanie podana w chwili podpisania umowy z Instytucją Pośredniczącą.
Wysokość wkładu Funduszy Europejskich: zostanie podana w chwili podpisania umowy z Instytucją Pośredniczącą.
ODWIEDŹ STRONĘ PROGRAMU (KLIK)
#FunduszeUE #FunduszeEuropejskie
Jakie są najczęściej marnowane produkty? Owoce i warzywa – To najczęściej wyrzucana żywność. Najczęściej psują się, ponieważ kupujemy ich za dużo lub niewłaściwie przechowujemy. Pieczywo i wypieki –... czytaj dalej
Unia Europejska (UE) stoi przed poważnym wyzwaniem związanym z marnowaniem żywności, jak wynika z raportu Eurostatu. W 2022 roku każdy mieszkaniec UE wyrzucił średnio 132 kg żywności, co łącznie dało 59,2 mln... czytaj dalej
Dowiesz się, jak nie marnować jedzenia oraz w jaki sposób działają Banki Żywności.
Ratujemy żywność i przekazujemy ją potrzebującym.
Zapisz się na newsletter