24 czerwca 2021

Federacja Polskich Banków Żywności z nowym Zarządem 

Czas podziękowań za wspólne lata pracy i nowych wyzwań. Poznaliśmy skład Zarządu, który pokieruje działaniami Banków Żywności w najbliższych latach. 

Federacja Polskich Banków Żywności od 1997 roku łączy lokalne organizacje, których wspólną misją jest ratowanie żywności i przekazywanie jej osobom potrzebującym. 

Pierwszym prezesem Zarządu Federacji był Czesław Jurczyszyn, a od 2002 roku funkcję tę aż do teraz pełnił Marek Borowski, związany z Bankiem Żywności w Olsztynie.  Od 16 czerwca 2021 rolę prezesa przejęła Beata Ciepła z Banku Żywności w Krakowie.  

Wraz z nią nowe wyzwania w Zarządzie podejmują: Błażej Krasoń (Bank Żywności we Wrocławiu) i Wojciech Jaros (Bank Żywności w Łodzi) jako wiceprezesi oraz Irena Ogonowska (Śląski Bank Żywności) jako skarbnik i Katarzyna Bielawska (Wielkopolski Bank Żywności) jako sekretarz.

– Nowy skład to osoby od wielu lat związane z Bankami Żywności. Wierzymy, że wspólne działanie w strukturze Federacji zaowocuje kolejnymi ciekawymi projektami, doświadczeniami i nieustającym rozwojem. Jednocześnie dziękujemy Markowi Borowskiemu za świetne 19 lat w roli prezesa, a także za pracę całego Zarządu.

– podkreśla Norbert Konarzewski, dyrektor Biura Federacji Polskich Banków Żywności wraz z zespołem.

 

Zarząd Federacji Polskich Banków Żywności; od lewej: Wojciech Jaros, Irena Ogonowska, Błażej Krasoń, Beata Ciepła, Katarzyna Bielawska

28 stycznia 2025

Pieczywo wyrzucone do lasu w Nieporęcie

27 stycznia 2025 r. media obiegło szokujące zdjęcie zrobione przez mieszkankę Nieporętu, która w okolicznym lesie natknęła się na wysypisko pieczywa. Hurtowa ilość wyrzuconego chleba może sugerować, że nie... czytaj dalej

28 stycznia 2025

Banki Żywności rozpoczęły “Zbiórkę żywności dla seniorów”, której celem jest zebranie żywności dla osób starszych, znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej w Polsce. Akcja potrwa od 21 stycznia do 28... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności

Ustawienia dostępności