24 czerwca 2021

Federacja Polskich Banków Żywności z nowym Zarządem 

Czas podziękowań za wspólne lata pracy i nowych wyzwań. Poznaliśmy skład Zarządu, który pokieruje działaniami Banków Żywności w najbliższych latach. 

Federacja Polskich Banków Żywności od 1997 roku łączy lokalne organizacje, których wspólną misją jest ratowanie żywności i przekazywanie jej osobom potrzebującym. 

Pierwszym prezesem Zarządu Federacji był Czesław Jurczyszyn, a od 2002 roku funkcję tę aż do teraz pełnił Marek Borowski, związany z Bankiem Żywności w Olsztynie.  Od 16 czerwca 2021 rolę prezesa przejęła Beata Ciepła z Banku Żywności w Krakowie.  

Wraz z nią nowe wyzwania w Zarządzie podejmują: Błażej Krasoń (Bank Żywności we Wrocławiu) i Wojciech Jaros (Bank Żywności w Łodzi) jako wiceprezesi oraz Irena Ogonowska (Śląski Bank Żywności) jako skarbnik i Katarzyna Bielawska (Wielkopolski Bank Żywności) jako sekretarz.

– Nowy skład to osoby od wielu lat związane z Bankami Żywności. Wierzymy, że wspólne działanie w strukturze Federacji zaowocuje kolejnymi ciekawymi projektami, doświadczeniami i nieustającym rozwojem. Jednocześnie dziękujemy Markowi Borowskiemu za świetne 19 lat w roli prezesa, a także za pracę całego Zarządu.

– podkreśla Norbert Konarzewski, dyrektor Biura Federacji Polskich Banków Żywności wraz z zespołem.

 

Zarząd Federacji Polskich Banków Żywności; od lewej: Wojciech Jaros, Irena Ogonowska, Błażej Krasoń, Beata Ciepła, Katarzyna Bielawska

27 października 2021

Zdrowy Balans – najlepszą dietą

Oddajemy do Waszych rąk ebook poruszający temat tzw. zdrowego balansu i planowania ciekawych kompozycji kulinarnych zgodnie z zasadą „niczego za dużo”. Znajdziecie w nim inspiracje kulinarne zarówno na ciepłą,... czytaj dalej

15 października 2021

Raport Federacji Polskich Banków Żywności

Beata Ciepła Prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności Szanowni Państwo, Zbliżamy się do roku 2030. To data graniczna, do której jako globalne społeczeństwo powinniśmy zrealizować 17 celów... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności