2 lipca 2020

Już są! Poradniki dobrych praktyk ograniczania strat i marnotrawstwa żywności do pobrania

W ramach projektu pt. Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności (PROM) powstały trzy poradniki dobrych praktyk w zakresie ograniczania strat i marnotrawstwa żywności. Podstawą do ich napisania były wyniki badań i analiz przeprowadzonych przez ekspertów IOŚ-PIB we współpracy z ekspertami branżowymi.

Dokumenty  zawierają zestaw praktycznych porad i instrukcji do wykorzystania przez producentów oraz przetwórców żywności.

PROM – Poradnik dobrych praktyk dotyczących produkcji piekarsko-cukierniczej

PROM – Poradnik dobrych praktyk dotyczących produkcji podstawowej i przetworstwa zbóż konsumpcyjnych

PROM – Poradnik dobrych praktyk dotyczących produkcji podstawowej i przetwórstwa ryb

Zapraszamy do lektury!

2 czerwca 2025

788 kg w Szkolnej Zbiórce Żywności!

Uczniowie zebrali 788 kg żywności dla dzieci i młodzieży w kryzysie żywieniowym! To wspaniały wynik pierwszej, pilotażowej Szkolnej Zbiórki Żywności, którą Banki Żywności zrealizowały w województwie... czytaj dalej

23 maja 2025

Nagroda Sektora 3.0 dla Banków Żywności!

Z dumą ogłaszamy: Federacja Polskich Banków Żywności otrzymała Nagrodę Sektor 3.0 za 2025 rok! To wyróżnienie przyznano nam za nowatorskie i systemowe wykorzystanie narzędzi IT w działalności społecznej. Jak... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności

Ustawienia dostępności