Ekomisja – wyniki konkursu
Banki Żywności od kilku lat prowadzą szeroko zakrojoną akcją edukacyjną wśród dzieci ze szkół podstawowych – „Ekomisję”. Jednym z corocznych elementów tej akcji jest konkurs plastyczny, w... czytaj dalej
W ramach projektu pt. Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności (PROM) powstały trzy poradniki dobrych praktyk w zakresie ograniczania strat i marnotrawstwa żywności. Podstawą do ich napisania były wyniki badań i analiz przeprowadzonych przez ekspertów IOŚ-PIB we współpracy z ekspertami branżowymi.
Dokumenty zawierają zestaw praktycznych porad i instrukcji do wykorzystania przez producentów oraz przetwórców żywności.
Zapraszamy do lektury!
Banki Żywności od kilku lat prowadzą szeroko zakrojoną akcją edukacyjną wśród dzieci ze szkół podstawowych – „Ekomisję”. Jednym z corocznych elementów tej akcji jest konkurs plastyczny, w... czytaj dalej
Grudzień to czas magicznej atmosfery, rodzinnych spotkań i wspólnego świętowania. W polskiej tradycji Święta Bożego Narodzenia zajmują szczególne miejsce, łącząc rytuały przy wigilijnym stole z symboliką... czytaj dalej
Dowiesz się, jak nie marnować jedzenia oraz w jaki sposób działają Banki Żywności.
Ratujemy żywność i przekazujemy ją potrzebującym.
Zapisz się na newsletter