2 lipca 2020

Już są! Poradniki dobrych praktyk ograniczania strat i marnotrawstwa żywności do pobrania

W ramach projektu pt. Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności (PROM) powstały trzy poradniki dobrych praktyk w zakresie ograniczania strat i marnotrawstwa żywności. Podstawą do ich napisania były wyniki badań i analiz przeprowadzonych przez ekspertów IOŚ-PIB we współpracy z ekspertami branżowymi.

Dokumenty  zawierają zestaw praktycznych porad i instrukcji do wykorzystania przez producentów oraz przetwórców żywności.

PROM – Poradnik dobrych praktyk dotyczących produkcji piekarsko-cukierniczej

PROM – Poradnik dobrych praktyk dotyczących produkcji podstawowej i przetworstwa zbóż konsumpcyjnych

PROM – Poradnik dobrych praktyk dotyczących produkcji podstawowej i przetwórstwa ryb

Zapraszamy do lektury!

31 marca 2025

Żywność dla potrzebujących – Banki Żywności zapraszają na Wielkanocną Zbiórkę Żywności

W dniach 4 i 5 kwietnia Banki Żywności organizują kolejną Wielkanocną Zbiórkę Żywności na rzecz osób potrzebujących. Polacy będą mogli pomóc w ponad 1 300 sklepach w Polsce, a także poprzez charytatywny sklep... czytaj dalej

26 marca 2025

Ponad 400 paczek dla seniorów od klientów Frisco

W wyniku “Zbiórki żywności dla seniorów”, trwającej od 21 stycznia do 28 lutego, klienci sklepu internetowego Frisco przekazali osobom starszym w trudnej sytuacji życiowej 414 paczek z produktami spożywczymi.... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności

Ustawienia dostępności