2 lipca 2020

Już są! Poradniki dobrych praktyk ograniczania strat i marnotrawstwa żywności do pobrania

W ramach projektu pt. Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności (PROM) powstały trzy poradniki dobrych praktyk w zakresie ograniczania strat i marnotrawstwa żywności. Podstawą do ich napisania były wyniki badań i analiz przeprowadzonych przez ekspertów IOŚ-PIB we współpracy z ekspertami branżowymi.

Dokumenty  zawierają zestaw praktycznych porad i instrukcji do wykorzystania przez producentów oraz przetwórców żywności.

PROM – Poradnik dobrych praktyk dotyczących produkcji piekarsko-cukierniczej

PROM – Poradnik dobrych praktyk dotyczących produkcji podstawowej i przetworstwa zbóż konsumpcyjnych

PROM – Poradnik dobrych praktyk dotyczących produkcji podstawowej i przetwórstwa ryb

Zapraszamy do lektury!

27 czerwca 2024

Żywność dla potrzebujących. Banki Żywności rozpoczynają dystrybucję w ramach Funduszy Europejskich Na Pomoc Żywnościową

Na terenie całej Polski rusza największy program wsparcia żywnościowego dla osób potrzebujących: Fundusze Europejskie Na Pomoc Żywnościową 2021-2027, który jest kontynuacją Programu Operacyjnego Pomoc... czytaj dalej

25 czerwca 2024

Wzmocnienie sieci Banków Żywności – rusza nowych projekt w ramach PROO

Działania Banków Żywności, realizowane w ramach Programu Rozwoju Organizacji Obywatelskich (PROO) mają odpowiedzieć na najważniejsze problemy związane z wypełnianiem misji niesienia pomocy żywnościowej. Należą... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności