10 stycznia 2018

O foodsharingu i bankach żywności w TVN Uwaga

5 stycznia TVN Uwaga wyemitował materiał, ukazujący działania organizacji foodsharingowej oraz banków żywności, zaangażowanych w realizowanie misji przeciwdziałania marnowaniu żywności, której w samej Polsce marnuje się 9 mln ton.

Cieszymy się, że o tym zjawisku mówi się coraz częściej i głośniej. Zapraszamy do zapoznania się z materiałem pod adresem http://uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,n/sprawiaja-ze-marnujemy-mniej-jedzenia,250030.html

2 lipca 2020

Już są! Poradniki dobrych praktyk ograniczania strat i marnotrawstwa żywności do pobrania

W ramach projektu pt. Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności (PROM) powstały trzy poradniki dobrych praktyk w zakresie... czytaj dalej

25 czerwca 2020

To jeszcze nie koniec. Epidemia trwa, a Banki Żywności wciąż niosą pomoc każdego dnia

Na początku epidemii wszyscy rzuciliśmy się na pomoc. Były zbiórki, wyzwania, grupy wolontariackie w mediach społecznościowych i sporo darowizn rzeczowych. Z biegiem czasu oswoiliśmy koronawirusa, zdjęliśmy... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności