11 lipca 2018

Pilski Bank Żywności : Impreza z jajem w Strefie Kibica, czyli próba pobicia rekordu Polski

Największa Polska Jajecznica odnotowana w Polskiej Księdze Rekordów i Osobliwości została przygotowana w 2013 roku przez Waldemara Załuskiego, do jej wykonania wykorzystano 5000 jajek.

W tym roku Pilski Bank Żywności we współpracy z Miastem Piła, uznanym szefem kuchni oraz właścicielem największej w Polsce Patelni Plenerowej Waldemarem Załuskim a także lubianym youtuberem Matteo Brunettim, wspólnymi siłami podejmą wyzwanie pobicia tego rekordu o czym poinformowano podczas dzisiejszej konferencji prasowej w strefie kibica galerii VIVO! Piła, która jest jednym ze sponsorów wydarzenia.

Pragniemy zaprosić wszystkich mieszkańców Piły oraz okolic do udziału w próbie pobicia rekordu Polski, Polskiej Księgi Rekordów i Osobliwości. Aby to zrobić musielibyśmy przygotować jajecznicę z 5001 jajek. Pilanie już niejednokrotnie pokazali, że nie boją się żadnych wyzwań, dlatego i my postanowiliśmy wysoko podnieść poprzeczkę i przygotować jajecznicę z 6 000 jajek. – powiedział w centrum handlowym VIVO! Piła Mieczysław Augustyn – Prezes Pilskiego Banku Żywności. Nasze wydarzenie to również forma podziękowania dla wszystkich wolontariuszy oraz mieszkańców za udział w naszych corocznych zbiórkach żywności.

Wydarzenie odbędzie się 15 lipca 2018 r. o godzinie 15:00 w strefie kibica na pilskiej wyspie.

Dla uczestników przygotowano wiele atrakcji m.in Koło Fortuny, w którym do zdobycia będą przyprawy marki Prymat. Przygotowane również będą animacje poświęcone idei niemarnowanie żywności.

Dla naszej organizacji jest to duże przedsięwzięcie, ale wiem, że zawsze możemy liczyć na naszych przyjaciół, którzy wspierają nas od dawna. Miasto Piła czy VIVO! nie tylko wspierają nas materialnie, ale również podrzucają rewelacyjne pomysły, które razem realizujemy dla mieszkańców. Aby wszytko było przygotowane z najwyższą starannością a przede wszystkim nasza jajecznica była smaczna swoją pomoc zaoferowali Prymat producent przypraw, Grupa INCO przy producent ekopodpałki do grilla, firma Feniks. Przy tego rodzaju wydarzeniach zdarzają się sytuacje nieplanowane, ale wiemy ze specjalistami od rozwiązywania ich są Krzysztof Furman z nieruchomości Furman oraz Krzysztof Tomasik z autokomisu PLAST. Największe wyzwanie w zdobyciu 6 000 jajek rozwiązał Dariusz Augustyniak, producent najsmaczniejszych jajek.
To dzięki naszym przyjaciołom możemy w taki sposób podziękować Pilanom za ich ogromne serca.

Jajecznica przygotowywana będzie na największej w Polsce Patelni Plenerowej o rozmiarach prawie 5m2.

Już dzisiaj serdecznie zapraszamy Państwa do udziału w tym wyjątkowym wydarzeniu!

 

Autor: Marketing Centrum Handlowe VIVO!

4 września 2018

Ruszyła akcja edukacyjna “Kulinarnie Mocni”

Rozpoczęła się 4. edycja projektu “Kulinarni Mocni” – akcji CSR właściciela marki Kamis oraz Federacji Polskich Banków Żywności. Celem programu jest szerzenie wśród Polaków wiedzy o zdrowym i... czytaj dalej

10 sierpnia 2018

„Samotny Banan” Banków Żywności walczy ze zjawiskiem marnowania żywności

W mediach społecznościowych popularność zyskuje kreacja Banków Żywności, której aktualnym bohaterem są samotne banany. Mimo, że nienaruszone i pełnowartościowe to najczęściej właśnie one marnie kończą,... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności