Najlepsze Święta? Te niezmarnowane!
Wiesz, że ponad połowa Polaków przyznaje, że zdarza im się wyrzucić żywność? Głównym powodem jest jego zepsucie. Dlatego warto dobrze i sprytnie zorganizować sobie kuchenne życie – szczególnie w... czytaj dalej
Sytuacja pandemii doprowadziła do wstrzymania warsztatów Działań Towarzyszących w programie POPŻ. Nasi edukatorzy, którzy na co dzień uczą zdrowego żywienia odbiorców pomocy żywieniowej, czas izolacji wykorzystują na pogłębianie wiedzy i wymianę doświadczeń.
Stworzyliśmy WebAkademię – platformę wymiany wiedzy i dobrych praktyk. Za nami już dwa webinaria – na temat standardów prowadzenia szkoleń oraz właściwości zdrowotnych zielonych warzyw. Drugie zagadnienie przybliżyła nam edukatorka i dietetyczka Banku Żywności w Łodzi – Katarzyna Gabrysiak. Podzieliła się ćwiczeniami i zadaniami dla uczestników warsztatów, które są pomocne w utrwaleniu przekazywanej wiedzy. Chcemy, aby WebAkademia służyła do wymiany wiedzy, doświadczeń i dobrych praktyk działań edukacyjnych. Do prowadzenia webinariów zaprosimy zarówno specjalistów z Banków Żywności, jak i ekspertów zewnętrznych. Planujemy webinaria ogólne dla wszystkich edukatorów i koordynatorów oraz tematy specjalistyczne: osobne dla edukatorów kulinarnych i finansowych. Wszystkich edukatorów współpracujących z Bankami Żywności zapraszamy na kolejne spotkania. |
Wiesz, że ponad połowa Polaków przyznaje, że zdarza im się wyrzucić żywność? Głównym powodem jest jego zepsucie. Dlatego warto dobrze i sprytnie zorganizować sobie kuchenne życie – szczególnie w... czytaj dalej
Tyle zebrano podczas 24. Świątecznej Zbiórki Żywności, to najniższy wynik od lat, pandemia kolejny raz uderza w najsłabszych. Według szacunków Banków Żywności przez 6 dni zbiórki stacjonarnej (23-28... czytaj dalej
Dowiesz się, jak nie marnować jedzenia oraz w jaki sposób działają Banki Żywności.
Ratujemy żywność i przekazujemy ją potrzebującym.
Zapisz się na newsletter