17 stycznia 2022

Webinarium nt. bezpieczeństwa żywności dla organizacji pozarządowych

W ramach projektu Pola Aktywności zapraszamy na drugie webinarium, które odbędzie się 19.01 (środa) o g. 12.00 – 13.30 z zakresu bezpieczeństwa żywności, które poprowadzi dr hab., prof. SGGW Joanna Trafiałek, Kierownik Studiów Podyplomowych „Systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności”.

Webinarium odbędzie się na platformie Microsoft Teams. Zapraszamy do rejestracji: link.

25 marca 2024

195 ton w Wielkanocnej Zbiórce Żywności

Banki Żywności zakończyły pierwszy etap Wielkanocnej Zbiórki Żywności w 2024 roku, w który zaangażowały się sieci handlowe w całej Polsce. Ciągle trwa zbiórka online na stronie https://zbiorkazywnosci.pl/,... czytaj dalej

13 marca 2024

Stawka VAT na żywność – stanowisko Banków Żywności

Federacja Polskich Banków Żywności z niepokojem przyjęła decyzję Ministerstwa Finansów z dnia 12 marca br. o nieprzedłużaniu okresowego obniżenia stawki VAT na podstawowe produkty spożywcze. Oznacza to, że... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności