Najczęściej Marnowane Produkty
Jakie są najczęściej marnowane produkty? Owoce i warzywa – To najczęściej wyrzucana żywność. Najczęściej psują się, ponieważ kupujemy ich za dużo lub niewłaściwie przechowujemy. Pieczywo i wypieki –... czytaj dalej
Federacja Polskich Banków Żywności w Warszawie zaprasza do składania ofert dotyczących budowy systemu informatycznego – mini giełdy darowizn żywności w ramach projektu pt.
„Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności”(PROM) realizowanego w ramach STRATEGICZNEGO PROGRAMU BADAŃ NAUKOWYCH I PRAC ROZWOJOWYCH „Społeczny i gospodarczy rozwój Polski w warunkach globalizujących się rynków” Projekt GOSPOSTRATEG
(Umowa GOSPOSTRATEG 1/385753/1/NCBR/2018 r. z dnia 10.10.2018 r.)
Nr postępowania: 1/2021/PROM, data: 22.04.2021 r.
OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA:
WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU, OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY ICH SPEŁNIENIA ORAZ PODSTAWY WYKLUCZENIA WYKONAWCY:
O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać wyłącznie Wykonawcy którzy:
TERMIN I MIEJSCE SKŁADANIA OFERT:
Ofertę w formie papierowej należy złożyć do dnia 07.05.2021 r. do godziny 09:00, w zamkniętej kopercie na adres:
Federacja Polskich Banków Żywności
Al. Jerozolimskie 30/8
00-024 Warszawa
Sesja otwarcia ofert rozpocznie w tym samym dniu się o godzinie 09:05.
Koperta musi być oznaczona pieczęcią firmową Wykonawcy oraz treścią: „Zapytanie ofertowe nr 1/2021/PROM”
Jakie są najczęściej marnowane produkty? Owoce i warzywa – To najczęściej wyrzucana żywność. Najczęściej psują się, ponieważ kupujemy ich za dużo lub niewłaściwie przechowujemy. Pieczywo i wypieki –... czytaj dalej
Unia Europejska (UE) stoi przed poważnym wyzwaniem związanym z marnowaniem żywności, jak wynika z raportu Eurostatu. W 2022 roku każdy mieszkaniec UE wyrzucił średnio 132 kg żywności, co łącznie dało 59,2 mln... czytaj dalej
Dowiesz się, jak nie marnować jedzenia oraz w jaki sposób działają Banki Żywności.
Ratujemy żywność i przekazujemy ją potrzebującym.
Zapisz się na newsletter