0

31 Banków Żywności
w Polsce
31 Banków Żywności
w Polsce
Współpraca z 3200
organizacjami charytatywnymi
Ponad 1 mln osób
objętych pomocą
Ponad 50 tysięcy
wolontariuszy
1 zł to 1,6 kg uratowanej żywności,
z której można przygotować
4 posiłki
Marnowanie jedzenia to problem, którego często nie dostrzegamy, dopóki nie wyrzucamy do kosza zepsutych produktów lub...
Czytaj dalejZ ogromną dumą informujemy, że Beata Ciepła, prezes zarządu Federacji Polskich Banków Żywności, oraz Marek...
Czytaj dalejJakie są najczęściej marnowane produkty? Owoce i warzywa – To najczęściej wyrzucana żywność. Najczęściej psują...
Czytaj dalejUnia Europejska (UE) stoi przed poważnym wyzwaniem związanym z marnowaniem żywności, jak wynika z raportu Eurostatu. W...
Czytaj dalejDowiesz się, jak nie marnować jedzenia oraz w jaki sposób działają Banki Żywności.
Ratujemy żywność i przekazujemy ją potrzebującym.
Zapisz się na newsletter