26 lipca 2021

Konsultacje „Strategii racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności”

W ramach programu PROM, którego liderem jest Federacja Polskich Banków Żywności, powstał projekt dokumentu – „Strategia racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności”. Strategia została opracowana przez Krajowy Ośrodek Rolnictwa i jest to pierwsza w Polsce próba kompleksowego zajęcia się kwestią przeciwdziałania stratom i ograniczania marnotrawstwa żywności na poziomie krajowym wraz z analizą stanu obecnego.

Właśnie trwają konsultacje zewnętrzne tego dokumentu, zapraszamy do zgłaszania uwag, wszelkie szczegóły na stronie: PROM – Konsultacje zewnętrzne dokumentu pt. „Strategii racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności” – Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa (kowr.gov.pl)

6 listopada 2025

Donacje? Mikro. Pomoc? Wielka. Banki Żywności ponownie łączą siły z Fundacją Donateo i siecią Auchan

Banki Żywności wraz z siecią Auchan oraz Fundacją Donateo po raz kolejny prowadzą zbiórkę mikrodonacji na rzecz osób potrzebujących. Akcję można wesprzeć od 6 listopada do 7 grudnia 2025 roku we wszystkich... czytaj dalej

5 listopada 2025

Mniejsze organizacje pożytku publicznego bez obowiązku badania sprawozdań finansowych – jest projekt rozporządzenia

Ministerstwo Finansów i Gospodarki opublikowało projekt rozporządzenia, który zwalnia mniejsze organizacje pożytku publicznego (OPP) z obowiązku badania sprawozdań finansowych. Zmiana ma uprościć działalność... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności

Ustawienia dostępności