26 lipca 2021

Konsultacje „Strategii racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności”

W ramach programu PROM, którego liderem jest Federacja Polskich Banków Żywności, powstał projekt dokumentu – „Strategia racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności”. Strategia została opracowana przez Krajowy Ośrodek Rolnictwa i jest to pierwsza w Polsce próba kompleksowego zajęcia się kwestią przeciwdziałania stratom i ograniczania marnotrawstwa żywności na poziomie krajowym wraz z analizą stanu obecnego.

Właśnie trwają konsultacje zewnętrzne tego dokumentu, zapraszamy do zgłaszania uwag, wszelkie szczegóły na stronie: PROM – Konsultacje zewnętrzne dokumentu pt. „Strategii racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności” – Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa (kowr.gov.pl)

20 września 2021

Międzynarodowy Dzień Świadomości na Temat Strat i Marnowania Żywności

Międzynarodowy  Dzień  Świadomości na Temat Strat i Marnowania Żywności stał się dla nas pretekstem do gotowania Zupy Disco.  Idea zupy przygotowywanej w duchu zero waste   powstała w 2012 r. w Berlinie i... czytaj dalej

7 września 2021

II edycja ogólnopolskiego konkursu dla dziennikarzy

W konkursie mogą wziąć udział dziennikarze mediów o zasięgu zarówno ogólnopolskim, regionalnym i lokalnym, których prace zostały opublikowane lub wyemitowane pomiędzy 1 stycznia 2020, a 17 września 2021 roku.... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności