25 stycznia 2019

Ogłoszenie o zamówieniu

Federacja Polskich Banków Żywności jako podmiot realizujący w partnerstwie ze Szkołą Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytutem Ochrony Środowiska – PIB, Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolniczego, Polskim Towarzystwem Technologów Żywności projekt pt. „Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności (PROM) finansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach Programu GOSPOSTRATEG, ogłasza nabór ofert dla wyłonienia Wykonawcy odpowiedzialnego za dostarczenie elektronicznego narzędzia do przeprowadzenia badania ilościowego organizacji pozarządowych w kraju oraz opracowanie raportu końcowego z badania.

Zadaniem Wykonawcy będzie dostarczenie elektronicznego narzędzia do przeprowadzenia i opracowanie wyników ogólnokrajowego badania ilościowego dotyczącego diagnozy sytuacji NGO  w Polsce oraz stanu ich potrzeb i oczekiwań związanych z wymaganiami wynikającymi z procesu redystrybucji na cele społeczne żywności uratowanej przez zmarnowaniem.

Zamawiający przewiduje możliwość składania ofert częściowych A lub B:

Podmioty zainteresowane udziałem w postępowaniu zapraszamy do zapoznania się z załącznikami zamieszczonymi poniżej ogłoszenia o zamówieniu oraz przesyłania odpowiedzi na zapytanie ofertowe do dnia 1 lutego 2019 r. na adres mailowy: karina.galinska@bankizywnosci.pl

Załączniki do pobrania:

Zapytanie ofertowe.pdf

Załącznik nr 1 do zapytania.docx

Załącznik nr 2 do zapytania.docx

Załącznik nr 3 do zapytania.docx

Załącznik nr 4 do zapytania.docx

Wyniki zapytania ofertowego

 

29 września 2025

Na Dzikim Zachodzie jedzenia się nie marnuje. Biedronka i Banki Żywności ruszają z kampanią „Dobra Torba”

Gdzieś pomiędzy półkami Biedronki, tam, gdzie klienci codziennie ruszają na szlak po zakupy, znów pojawia się sprawdzony sprzymierzeniec: Dobra Torba. W siodle tej akcji siedzą Biedronka i Federacja Polskich Banków... czytaj dalej

25 września 2025

Nierówności społeczne a dostęp do żywności

Współczesne społeczeństwa zachodnie muszą mierzyć się z paradoksami związanymi z żywnością: pogłębiające się nierówności sprawiają, że część populacji jest pozbawiona dostępu do pełnowartościowej... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności

Ustawienia dostępności