25 stycznia 2019

Ogłoszenie o zamówieniu

Federacja Polskich Banków Żywności jako podmiot realizujący w partnerstwie ze Szkołą Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytutem Ochrony Środowiska – PIB, Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolniczego, Polskim Towarzystwem Technologów Żywności projekt pt. „Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności (PROM) finansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach Programu GOSPOSTRATEG, ogłasza nabór ofert dla wyłonienia Wykonawcy odpowiedzialnego za dostarczenie elektronicznego narzędzia do przeprowadzenia badania ilościowego organizacji pozarządowych w kraju oraz opracowanie raportu końcowego z badania.

Zadaniem Wykonawcy będzie dostarczenie elektronicznego narzędzia do przeprowadzenia i opracowanie wyników ogólnokrajowego badania ilościowego dotyczącego diagnozy sytuacji NGO  w Polsce oraz stanu ich potrzeb i oczekiwań związanych z wymaganiami wynikającymi z procesu redystrybucji na cele społeczne żywności uratowanej przez zmarnowaniem.

Zamawiający przewiduje możliwość składania ofert częściowych A lub B:

Podmioty zainteresowane udziałem w postępowaniu zapraszamy do zapoznania się z załącznikami zamieszczonymi poniżej ogłoszenia o zamówieniu oraz przesyłania odpowiedzi na zapytanie ofertowe do dnia 1 lutego 2019 r. na adres mailowy: karina.galinska@bankizywnosci.pl

Załączniki do pobrania:

Zapytanie ofertowe.pdf

Załącznik nr 1 do zapytania.docx

Załącznik nr 2 do zapytania.docx

Załącznik nr 3 do zapytania.docx

Załącznik nr 4 do zapytania.docx

Wyniki zapytania ofertowego

 

6 czerwca 2019

Banki Żywności uczciły 30. rocznicę wolnych wyborów.

Banki Żywności wzięły udział w obchodach okrągłej rocznicy wolnych wyborów w Polsce. Stoisko Banków Żywności w Strefie Społecznej podczas Święta Wolności i Solidarności w Gdańsku odwiedziło kilkaset osób!... czytaj dalej

23 maja 2019

Sieć Tesco podwoiła liczbę ratowanej żywności!

Tesco opublikowało kolejny raport o skali marnowania żywności w sklepach swojej sieci. Z raportu wynika, że w ubiegłym roku 66% nadwyżek żywności nadającej się do spożycia zostało przekazanych organizacjom... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności