5 października 2020

6. edycja projektu „Kulinarnie Mocni” – gotowanie online

Wspólnie z  firmą McCormick, właścicielem marki Kamis, już kolejny raz będziemy doskonalić umiejętności trenerskie naszych ekspertów. Pod okiem doskonałych kucharzy powstaną pyszne przepisy na zdrowe i zero-waste dania!

W tej edycji czeka nas dużo nowości. Przede wszystkim, ze względu na epidemię, stacjonarną formę warsztatów zamieniliśmy na gotowanie online – również na żywo. Zwiększyliśmy też częstotliwość spotkań – w tej edycji będziemy widywać się co miesiąc. Nowo zdobyte kompetencje posłużą naszym trenerom przy organizacji warsztatów w ramach unijnego programu pomocy POPŻ oraz innych aktywności edukacyjnych realizowanych przez Banki Żywności.

Za nami już pierwsze spotkanie w nowej formule! Maciej Wawryniuk – Szef Kuchni marki Kamis – przygotowywał dania z zielonymi warzywami, aby pomóc edukatorom „odczarowywać” je podczas warsztatów. Prowadzący po raz kolejny udowodnił, że nie ma rzeczy niemożliwych, i nawet cieszący się zwykle małą popularnością szpinak czy brukselkę można podać w taki sposób, żeby zasmakowały każdemu.

Ze względu na to, że to już 6. edycja projektu „Kulinarnie Mocni”, postanowiliśmy stworzyć książkę kucharską z wybranymi przepisami ze wszystkich dotychczasowych odsłon projektu. Materiał ukaże się w formie ebooka.

Więcej o programie: www.bankizywnosci.pl/kulinarnie-mocni/ i www.kulinarniemocni.pl

25 sierpnia 2025

Think Food Tank Banków Żywności

Jak walczyć z niedożywieniem i głodem w Polsce? Jak skuteczniej wpływać na polityki publiczne? Odpowiedzią jest Think Food Tank Banków Żywności – przestrzeń wymiany wiedzy, badań i ekspertyz. W ciągu roku... czytaj dalej

15 lipca 2025

Piękno w „brzydkich” warzywach i owocach

Kiedy myślisz o owocach i warzywach, prawdopodobnie wyobrażasz sobie błyszczące jabłka, idealnie ukształtowane marchewki i nieskazitelne ziemniaki. Większość z nas instynktownie wybiera „perfekcyjnie... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności

Ustawienia dostępności