5 października 2020

6. edycja projektu „Kulinarnie Mocni” – gotowanie online

Wspólnie z  firmą McCormick, właścicielem marki Kamis, już kolejny raz będziemy doskonalić umiejętności trenerskie naszych ekspertów. Pod okiem doskonałych kucharzy powstaną pyszne przepisy na zdrowe i zero-waste dania!

W tej edycji czeka nas dużo nowości. Przede wszystkim, ze względu na epidemię, stacjonarną formę warsztatów zamieniliśmy na gotowanie online – również na żywo. Zwiększyliśmy też częstotliwość spotkań – w tej edycji będziemy widywać się co miesiąc. Nowo zdobyte kompetencje posłużą naszym trenerom przy organizacji warsztatów w ramach unijnego programu pomocy POPŻ oraz innych aktywności edukacyjnych realizowanych przez Banki Żywności.

Za nami już pierwsze spotkanie w nowej formule! Maciej Wawryniuk – Szef Kuchni marki Kamis – przygotowywał dania z zielonymi warzywami, aby pomóc edukatorom „odczarowywać” je podczas warsztatów. Prowadzący po raz kolejny udowodnił, że nie ma rzeczy niemożliwych, i nawet cieszący się zwykle małą popularnością szpinak czy brukselkę można podać w taki sposób, żeby zasmakowały każdemu.

Ze względu na to, że to już 6. edycja projektu „Kulinarnie Mocni”, postanowiliśmy stworzyć książkę kucharską z wybranymi przepisami ze wszystkich dotychczasowych odsłon projektu. Materiał ukaże się w formie ebooka.

Więcej o programie: www.bankizywnosci.pl/kulinarnie-mocni/ i www.kulinarniemocni.pl

28 stycznia 2025

Pieczywo wyrzucone do lasu w Nieporęcie

27 stycznia 2025 r. media obiegło szokujące zdjęcie zrobione przez mieszkankę Nieporętu, która w okolicznym lesie natknęła się na wysypisko pieczywa. Hurtowa ilość wyrzuconego chleba może sugerować, że nie... czytaj dalej

28 stycznia 2025

Banki Żywności rozpoczęły “Zbiórkę żywności dla seniorów”, której celem jest zebranie żywności dla osób starszych, znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej w Polsce. Akcja potrwa od 21 stycznia do 28... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności

Ustawienia dostępności