5 października 2020

6. edycja projektu „Kulinarnie Mocni” – gotowanie online

Wspólnie z  firmą McCormick, właścicielem marki Kamis, już kolejny raz będziemy doskonalić umiejętności trenerskie naszych ekspertów. Pod okiem doskonałych kucharzy powstaną pyszne przepisy na zdrowe i zero-waste dania!

W tej edycji czeka nas dużo nowości. Przede wszystkim, ze względu na epidemię, stacjonarną formę warsztatów zamieniliśmy na gotowanie online – również na żywo. Zwiększyliśmy też częstotliwość spotkań – w tej edycji będziemy widywać się co miesiąc. Nowo zdobyte kompetencje posłużą naszym trenerom przy organizacji warsztatów w ramach unijnego programu pomocy POPŻ oraz innych aktywności edukacyjnych realizowanych przez Banki Żywności.

Za nami już pierwsze spotkanie w nowej formule! Maciej Wawryniuk – Szef Kuchni marki Kamis – przygotowywał dania z zielonymi warzywami, aby pomóc edukatorom „odczarowywać” je podczas warsztatów. Prowadzący po raz kolejny udowodnił, że nie ma rzeczy niemożliwych, i nawet cieszący się zwykle małą popularnością szpinak czy brukselkę można podać w taki sposób, żeby zasmakowały każdemu.

Ze względu na to, że to już 6. edycja projektu „Kulinarnie Mocni”, postanowiliśmy stworzyć książkę kucharską z wybranymi przepisami ze wszystkich dotychczasowych odsłon projektu. Materiał ukaże się w formie ebooka.

Więcej o programie: www.bankizywnosci.pl/kulinarnie-mocni/ i www.kulinarniemocni.pl

27 czerwca 2024

Żywność dla potrzebujących. Banki Żywności rozpoczynają dystrybucję w ramach Funduszy Europejskich Na Pomoc Żywnościową

Na terenie całej Polski rusza największy program wsparcia żywnościowego dla osób potrzebujących: Fundusze Europejskie Na Pomoc Żywnościową 2021-2027, który jest kontynuacją Programu Operacyjnego Pomoc... czytaj dalej

25 czerwca 2024

Wzmocnienie sieci Banków Żywności – rusza nowych projekt w ramach PROO

Działania Banków Żywności, realizowane w ramach Programu Rozwoju Organizacji Obywatelskich (PROO) mają odpowiedzieć na najważniejsze problemy związane z wypełnianiem misji niesienia pomocy żywnościowej. Należą... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności