Najczęściej Marnowane Produkty
Jakie są najczęściej marnowane produkty? Owoce i warzywa – To najczęściej wyrzucana żywność. Najczęściej psują się, ponieważ kupujemy ich za dużo lub niewłaściwie przechowujemy. Pieczywo i wypieki –... czytaj dalej
Szanowni Państwo,
Federacja Polskich Banków Żywności w Warszawie zaprasza do składania ofert na realizację badań w ramach projektu ”Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności” finansowanego przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu GOSPOSTRATEG.
Oferta wraz z wymaganymi podpisanymi załącznikami musi być przesłana za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: andrzej.hejduk@bankizywnosci.pl
lub pocztą tradycyjną, kurierem lub też dostarczona osobiście na adres:
Al. Jerozolimskie 30 lok. 8,
00-024 Warszawa,
do dnia 19 września 2019 roku do godziny 10.00 (decyduje data i godzina wpływu).
ZAPYTANIE OFERTOWE_Realizacja badań organizacji w redystrybucji żywności 12.09.2019r.
Załącznik nr 1 Opis przedmiotu zamówienia
Załącznik nr 2 do zapytania_Formularz ofertowy
Załącznik nr 3 do zapytania_Oświadczenie spełnienia warunków
Załącznik nr 4 do zapytania_Brak powiązań
Załącznik nr 5 do zapytania_Wykaz doświadczenia
Jakie są najczęściej marnowane produkty? Owoce i warzywa – To najczęściej wyrzucana żywność. Najczęściej psują się, ponieważ kupujemy ich za dużo lub niewłaściwie przechowujemy. Pieczywo i wypieki –... czytaj dalej
Unia Europejska (UE) stoi przed poważnym wyzwaniem związanym z marnowaniem żywności, jak wynika z raportu Eurostatu. W 2022 roku każdy mieszkaniec UE wyrzucił średnio 132 kg żywności, co łącznie dało 59,2 mln... czytaj dalej
Dowiesz się, jak nie marnować jedzenia oraz w jaki sposób działają Banki Żywności.
Ratujemy żywność i przekazujemy ją potrzebującym.
Zapisz się na newsletter