Raport Federacji Polskich Banków Żywności
15 października 2021Beata Ciepła Prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności Szanowni Państwo, Zbliżamy się do roku 2030. To data graniczna, do której jako globalne...
czytaj dalejBeata Ciepła Prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności Szanowni Państwo, Zbliżamy się do roku 2030. To data graniczna, do której jako globalne...
czytaj dalej15.10.2021 r. z okazji Światowego Dnia Żywności zostanie opublikowany raport Federacji Polskich Banków Żywności „Czy Polacy są gotowi na uratowanie...
czytaj dalejMiędzynarodowy Dzień Świadomości na Temat Strat i Marnowania Żywności stał się dla nas pretekstem do gotowania Zupy Disco. Idea zupy przygotowywanej...
czytaj dalejKolejny raz Dobra Torba będzie niosła pomoc Bankom Żywności, a dodatkowo promowała nawyki przyczyniające się do niemarnowania żywności. Druga odsłona...
czytaj dalejMiędzynarodowy Dzień Świadomości na Temat Strat i Marnowania Żywności stał się dla nas pretekstem do gotowania Zupy Disco. Idea zupy przygotowywanej...
czytaj dalejW konkursie mogą wziąć udział dziennikarze mediów o zasięgu zarówno ogólnopolskim, regionalnym i lokalnym, których prace zostały opublikowane lub...
czytaj dalejW ramach programu PROM, którego liderem jest Federacja Polskich Banków Żywności, powstał projekt dokumentu – „Strategia racjonalizacji strat i...
czytaj dalejCzy na naszą planetę wpływa to, co masz na talerzu? To już nie jest aktualne pytanie – niekorzystne zmiany klimatyczne związane z produkcją, konsumpcją i...
czytaj dalejDowiesz się, jak nie marnować jedzenia oraz w jaki sposób działają Banki Żywności.
Ratujemy żywność i przekazujemy ją potrzebującym.
Zapisz się na newsletter