Kiś, nie marnuj! Warsztaty z robienia kiszonek
22 października 2020Kiś, nie marnuj ! – pod takim hasłem w zeszły piątek, 16 października, z okazji Światowego Dnia Żywności odbyły się warsztaty z robienia kiszonek...
czytaj dalejKiś, nie marnuj ! – pod takim hasłem w zeszły piątek, 16 października, z okazji Światowego Dnia Żywności odbyły się warsztaty z robienia kiszonek...
czytaj dalejBułka, banan, pomidor i serek wiejski. To nie przepis na pożywne śniadanie, ale produkty, które trafiają do kosza w ponad połowie polskich gospodarstw...
czytaj dalejMiliardy ton gazów cieplarnianych, biliony litrów wody, miliony ton metanu… To nie straty powodowane przez fabryki czy kopalnie, a skutki marnowania jedzenia!...
czytaj dalejFederacja Polskich Banków Żywności w Warszawie zaprasza do składania ofert na „Opracowanie przewodnika ograniczania marnotrawstwa żywności poprzez...
czytaj dalejWspólnie z firmą McCormick, właścicielem marki Kamis, już kolejny raz będziemy doskonalić umiejętności trenerskie naszych ekspertów. Pod okiem...
czytaj dalejDziś, po raz pierwszy w historii obchodzimy ustanowiony przez ONZ Dzień Walki z Marnowaniem Jedzenia! To jedno z działań podjętych przez organizację w celu...
czytaj dalejTo nie przypadek, że na tej kreacji ⅓ jest wydarta. Na przykładzie tego plakatu chcemy pokazać, jak to wygląda w praktyce. Aż 1/3 całej wyprodukowanej na...
czytaj dalejTo już dzisiaj! Z dumą ogłaszamy nadejście kolejnej, V edycji programu Tesco „Od uprawy do potrawy”, którego jesteśmy honorowym partnerem! Nadszedł czas...
czytaj dalejDowiesz się, jak nie marnować jedzenia oraz w jaki sposób działają Banki Żywności.
Ratujemy żywność i przekazujemy ją potrzebującym.
Zapisz się na newsletter