6. edycja projektu „Kulinarnie Mocni” – gotowanie online
5 października 2020Wspólnie z firmą McCormick, właścicielem marki Kamis, już kolejny raz będziemy doskonalić umiejętności trenerskie naszych ekspertów. Pod okiem...
czytaj dalejWspólnie z firmą McCormick, właścicielem marki Kamis, już kolejny raz będziemy doskonalić umiejętności trenerskie naszych ekspertów. Pod okiem...
czytaj dalejDziś, po raz pierwszy w historii obchodzimy ustanowiony przez ONZ Dzień Walki z Marnowaniem Jedzenia! To jedno z działań podjętych przez organizację w celu...
czytaj dalejTo nie przypadek, że na tej kreacji ⅓ jest wydarta. Na przykładzie tego plakatu chcemy pokazać, jak to wygląda w praktyce. Aż 1/3 całej wyprodukowanej na...
czytaj dalejTo już dzisiaj! Z dumą ogłaszamy nadejście kolejnej, V edycji programu Tesco „Od uprawy do potrawy”, którego jesteśmy honorowym partnerem! Nadszedł czas...
czytaj dalejGlobalna pandemia nie przeszkodziła ekonomicznej edukacji najbardziej zagrożonych grup. Od marca ubiegłego roku Banki Żywności zrealizowały aż 200...
czytaj dalejJuż po raz drugi zorganizowaliśmy środowiskowy konkurs #ekoselfie, w którym zachęcaliśmy do dzielenia się swoimi sposobami na niemarnowanie żywności i...
czytaj dalejNawet o ponad 20% rośnie liczba odpadów odbieranych od mieszkańców w okresie wakacyjnym w stosunku do miesięcy zimowych. Bezrefleksyjne kupowanie wody w...
czytaj dalejChcąc wesprzeć osoby najbardziej dotknięte skutkami pandemii COVID-19 Fundacja Tesco organizuje wśród klientów wszystkich swoich sklepów sieci Letnią...
czytaj dalejDowiesz się, jak nie marnować jedzenia oraz w jaki sposób działają Banki Żywności.
Ratujemy żywność i przekazujemy ją potrzebującym.
Zapisz się na newsletter