Już są! Poradniki dobrych praktyk ograniczania strat i marnotrawstwa...
2 lipca 2020W ramach projektu pt. Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa...
czytaj dalejW ramach projektu pt. Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa...
czytaj dalejNa początku epidemii wszyscy rzuciliśmy się na pomoc. Były zbiórki, wyzwania, grupy wolontariackie w mediach społecznościowych i sporo darowizn rzeczowych....
czytaj dalejPrzez ostatnie półtora roku naukowcy z SGGW i IOŚ badali co my, Polacy, robimy z żywnością – ile kupujemy, jak gotujemy i czy marnujemy jedzenie. Właśnie...
czytaj dalejJuż za chwilę podopieczni Fundacji „Krok w Przyszłość” otrzymają wsparcie żywnościowe. Wszystko dzięki pracy Banku Żywności w Ciechanowie i...
czytaj dalejStało się – #hot16challenge2 dotarł i do nas! Na pierwszy ogień poszedł Bank Żywności we Wrocławiu, który w 72 godziny napisał, wykonał i...
czytaj dalejBank Żywności SOS w Warszawie, dzięki współpracy z Urzędem Miasta St. Warszawy oraz firmą deweloperską Cordia, przekaże 5 000 paczek żywnościowych dla...
czytaj dalejPandemia COVID-19 sprawiła, że kwestie dbania o środowisko odeszły na dalszy plan. Tymczasem kryzys klimatyczny nadchodzi wielkimi krokami, a epidemia w żaden...
czytaj dalejWyzwania z jakimi mierzymy się w obliczu pandemii sprawiają, że coraz większą wagę przykładamy do budowania odporności, a popularne zdanie „jesteś tym,...
czytaj dalejDowiesz się, jak nie marnować jedzenia oraz w jaki sposób działają Banki Żywności.
Ratujemy żywność i przekazujemy ją potrzebującym.
Zapisz się na newsletter