6 pytań o bezpieczeństwo i higienę żywności w czasach koronawirusa
25 marca 2020Obecna sytuacja jest z pewnością bezprecedensowa – co do tego nie ma wątpliwości. Te rodzą się z kolei, jeśli chodzi o z pozoru codzienne, proste...
czytaj dalejObecna sytuacja jest z pewnością bezprecedensowa – co do tego nie ma wątpliwości. Te rodzą się z kolei, jeśli chodzi o z pozoru codzienne, proste...
czytaj dalejWedług danych firmy badawczej Nielsen, sprzedaż ryżu w ostatnim czasie wzrosła aż o 95 proc. Z powodu epidemi koronawirusa Polacy masowo kupowali także...
czytaj dalejW tej trudniej sytuacji Banki Żywności starają się nadal pomagać. Przekazujemy żywność tam, gdzie jest potrzebna i gdzie organizacje społeczne są w...
czytaj dalej18 lutego upływa czas na podpisanie umów z organizacjami charytatywnymi w ramach obowiązującej już Ustawy o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności. Co...
czytaj dalejW związku z realizacją projektu „EkoMisja – nie marnuję”, dofinansowanego przez Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej, Federacja...
czytaj dalej15 stycznia, wspólnie z organizatorem Tesco Polska, ogłosiliśmy zwycięzców ogólnopolskiego konkursu „Ratuję, nie marnuję”, który polegał na...
czytaj dalejAle jaja! – pod taką nazwą odbyła się druga odsłona warsztatów kulinarnych w ramach programu edukacyjnego „Kulinarnie mocni”. To wspólna inicjatywa...
czytaj dalejNowy Rok to początek kolejnego podprogramu w ramach unijnego Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020. W naszym kraju ponad 2 mln osób żyje w...
czytaj dalejDowiesz się, jak nie marnować jedzenia oraz w jaki sposób działają Banki Żywności.
Ratujemy żywność i przekazujemy ją potrzebującym.
Zapisz się na newsletter